Rosu

Are capacitatea de a energiza corpul si excita mintea, inima si cresterea ratelor de respiratie. Cu toate acestea, unele cercetari sugereaza ca expunerea indelungata la rosu incurajeaza un comportament agresiv si incapacitatea de a se concentra.

Concluzia: Culoarea rosie este perfecta ca element nuantator, dar ar putea sa nu fie cea mai buna culoare pentru camera unui copil deja agitat.

 

Portocaliu

Foarte rar folosit, portocaliu este, probabil,una dintre culorile cele maine intelese din pachetul de vopsea. Aceasta culoare calda, prietenoasa si tineresca este de fapt foarte buna pentru copii, deoarece se spune ca incurajeaza increderea, extrovertirea si independenta. Natura sociala a acestei culori inspira comunicarea si cooperarea intre copii si prietenii lor.

 

Galben

Cei mai multi dintre noi asociem galben cu sentimente de fericire si bucurie. Studiile asocieaza aceasta culoare stralucitoare si vesela, cu motivatia; galben moderat ajuta concentrarea, in timp ce cele mai luminoase nuante pot creste capacitatea de memorie. Feriti-va de a folosi prea mult galben stralucitor, totusi. In doze mari, poate creea sentimente de agitatie si chiar furie.

 

Verde

Aceasta culoare are un efect calmant, natural asupra unuicopil. Oamenii de stiinta au descoperit, de asemenea, ca verdele poate imbunatati viteza de citire si intelegere a unui copil.

 

Albastru

Avand efectul opus culorii rosu, albastrul diminueaza sentimentele de anxietate si agresivitate si scade tensiunea arteriala si ratele inimii. Copiii care au avut accese de furie sau alte probleme de comportament pot aprecia efectele calmante ale unei camere decorata in albastru.

 

Culorile calde

Inspira fericire, confort . Ele pot face, de asemenea, spatiile deschise si mari sa para mai intime pentru cei tineri. Desigur, acest lucru nu inseamna ca esti limitat la maro si bronz – foloseste aceste culori usoare ca o platforma pentru nuante luminoase si mai indraznete.

Daca nu doresti vopsirea camerei in totalitate cu aceste culori poti adauga tablouri canvas care contin aceste nuante.

 

 

 

Pentru mai multe informatii: http://www.houzz.com/ideabooks/16866284/list/kids-room-color-wisdom-how-colors-affect-behavior

 camera copii decor copii tablouri canvas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *