Pastrati proportia modele dimensiuni tablouri canvas in intreaga incapere. Daca ati asezat pe un perete tablouri, si un altul a ramas gol, se creeeaza in camera o disproportie. Agatati si pe peretele gol o serie de tablouri. Puteti aseza tablouri sau fotografii mai mici langa altele mai mari, cu conditia sa pastrati regulile de proportie. Acest mod de panotare aduce mai multa diversitate in aranjare.

Panotarea tabourilor cu dimensiuni simetrice

Daca aveti o selectie de tablouri cu dimensiuni simetrice si cu teme asemenatoare, aveti un grup simetric pentru a forma o imagine-oglida cu efectul de a armoniza spatiul.

Adeseori, aceste grupuri de tablouri sunt asezate in saloane, deasupra a doua fotolii sau a unei canapele, sau, in cazul unor tablourilor mai mari, deasupra semineului.

 

 

Panotarea asimetrica
Daca dispuneti de o selectie de tablouri de dimensiuni diferite, cu o tema comuna, pentru o aranjare mai organiza folositi o grupare asimetrica.
Cand aveti doua tablouri sau fotografii de dimensiuni mari si doriti sa le panotati impreuna, coborati una si urcati-o pe cealalta astfel incat sa creati asimetrie.
Grupati tablouri de dimensiuni mai mari sau mai mici pentru a crea un colt care sa suscite interesul si sa confere energie spatiului. De exemplu, atarnati o piesa mare, care sa focalizeze intregul grup (imaginand o scena dintr-o gradina) cu doua tablouri mai mici (reprezentand unelte de gradinarit sau ambalaje de seminte).
In acelasi grup, combinati tablouri pe orizontala cu tablouri pe verticala. Spre exemplu, doua postere panoramice reprezentand apusuri de soare.

Spatiul dintre tablouri
Lasati un spatiu de 2 cm sau chiar mai putin intre tabouri, in cazul in care le grupati.

Spatierea normala este de 4-6 cm.

(Un truc al nostru este palsarea mainii cu degetele lipite, intre cele doua tabouri pe care doriti sa le panotati.)

 

Alte informatii: http://colorbay.com/canvas_size.htm

 tablouri canvas, amenajare, modele dimensiuni tablouri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *